Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Monique

 

Over Monique

Ik ben Monique, sinds 2018 gescheiden en ik woon in Sleeuwijk. Ik ben moeder van vier kinderen: mijn twee jongste kinderen wonen bij mij en om de week sluiten mijn oudste dochter en de hond ook aan. Mijn oudste zoon woont samen met zijn vriendin en zij hebben in maart 2021 een zoon gekregen, dus ik mag inmiddels ook de rol van trotse oma vervullen.

Voorafgaand aan mijn scheiding was ik werkzaam in de uitvaartbranche. Ik heb jarenlang met veel passie en inzet mijn eigen uitvaartonderneming gehad: Monieks Uitvaartverzorging. Helaas bleek na mijn scheiding dat dit werk, waarbij ik 24/7 bereikbaar en beschikbaar moest zijn, niet meer te combineren was met co-ouderschap voor mijn kinderen. Nadat ik afscheid moest nemen van mijn bedrijf heb ik mijn rol als verpleegkundige weer opgepakt en ben ik gaan werken als coördinator in de terminale thuiszorg. Sinds april 2019 werk ik als zzp'er onder de naam Monique4care.

Tijdens het regelen van uitvaarten waren er situaties waarin ik onbewust al mediation toepaste. Het kwam weleens voor dat er problemen of verschillende standpunten binnen een familie waren. En juist in de dagen rond een afscheid was het belangrijk de mensen op een neutrale, maar toch duidelijke manier op één lijn te krijgen. Hen te laten zien hoe een bepaald conflict kon worden opgelost of hoe in een probleemsituatie voor een compromis kon worden gekozen, waarmee beide partijen vrede hadden en waaraan zij allemaal een goed gevoel overhielden.

Toen ik de opleiding Mediation tegenkwam vielen de puzzelstukjes voor mij in elkaar. Conflictbemiddeling om het beste in mensen naar boven te halen. Om mensen te ondersteunen en begeleiden in een traject waar ze zonder professionele hulp in vast dreigen te lopen. Dát is waar ik me voor wil gaan inzetten!

Na het volgen van de Basisopleiding Mediation bij AMV in Papendrecht ben ik mijn bedrijf Mediation by Monique gestart.  Aansluitend heb ik de opleiding Familiemediation gedaan. Maar het plaatje bleek pas compleet toen de opleiding tot Werk&Scheidingspecialist op mijn pad kwam. Hierdoor heb ik de passie in mijn werk hervonden. In dit werk kan ik zo veel van mijn eigen ervaring, zowel op werkgebied als persoonlijk, inzetten. Ik ben dankbaar dat ik op deze manier werknemers, werkgevers en zelfstandig ondernemers mag bijstaan in een lastige periode in hun leven en/of bedrijf. De mooie resultaten die dit oplevert, laten mij steeds weer zien waarom dit werk zo goed bij me past.

Ik maak deel uit van het team van Werk&Scheiding, dé specialist op het gebied van duurzame inzetbaarheid en re-integratie voor werknemers in scheiding. Op www.werkenscheiding.nl vind je meer informatie over onze werkwijze, onze diensten en ervaringen van werknemers die wij hebben mogen begeleiden.

 

Mijn andere dienten

Monique4care

Budgetcoach Altena

Bekijk mijn andere diensten:

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren